Epstein-Barr/ Good luck!
Renť DaniŽls: 'Lola de Balance' (1986)

  Original Messages

----- Original Message -----
From: "voordeWind" <vdW@voordeWind.com>
To: <spamlist@voordeWind.com>
Sent: Tuesday, October 29, 2002 3:38 PM
Subject: spamlist

Ik meen in de geest van Seb Kruder(s) te spreken (ik sprak laatst met iemand en voor het eerst drong het tot me door dat Seb Kruder(s) klinkt als Zapruder, krankzinnig gewoon) -die, terwijl buiten het ochtendlicht al gloorde, in een nachtelijk spelonkenhol waar een enorme, met goud behangen neger meezong met een dweilnummer van Andrť Hazes, tegen een bevallig maar dronken meisje met prachtige mascara-doorlopen ogen uitriep "Godverdomme, hoezo geschiedenis studeren? Je kunt beter een zonnebank of een vitamine E-fabriek beginnen. Weet je wel dat morgen of over een miljard jaar de zon ontploft? Waarom Łberhaupt (zijn lievelingswoord) nog iets doen!"- als ik u zeg: Er is een spamlist waarmee ik u met zeer grote onregelmatigheid bericht van vooruitgang die er niet is ("Neuk me dan, lieve jongen, neuk me dan" zegt het meisje -mond mooi rood- terwijl ze met nagelgelakte vingers haar roze kutje opent).

Op meer dan het hoofdstuk YEAH YEAH! en een enkel brokstuk hoeft u niet te rekenen. U kunt zich abonneren maar waarom zou u?

groet
vdW


----- Original Message -----
From: "voordeWind" <vdW@voordeWind.com>
To: "Zidouta" <zidouta@zidouta.com>
Sent: Wednesday, October 23, 2002 6:14 PM
Subject: Re: [Knip...]

> [Knip...]
> Maar wat ik u vooral wil zeggen, u
>gaat de zaak toch niet gratis op
>internet verpatsen,
> [Knip...]
>
> Hail, hermanus
>
> http://www.zidouta.com

Ja beste man, daar heeft u wel een punt natuurlijk, het feit dat ik het als een hobbyboekje opvat omdat, zoals u weet, ik eigenlijk bezig ben een roman -Opstand in Eskimoland- te wrochten dat alle boeken overbodig maakt (geen uitgever gaat dat publiceren natuurlijk, net als de eeuwig brandende Philipslamp of de kleding van onverslijtbare stof) maakt me misschien iets te lichtzinnig. Ik overweeg het wellicht bij 2 hoofdstukken te laten, te weten: YEAH YEAH!, het eerste hoofdstuk dat aanvankelijk begon met de zin

Een 5 centimeter groot Bruynzeel tekenpotlood -hardheid 2B- en een rood klapperpistoolvloeitje besprenkeld met LSD-25 (het was dat jaar een gewťldig LSD-25 jaar moet u weten) bleken voldoende reden voor God om hem te behagen de Heilige Geest uit te storten -vrijdagmiddag 13 minuten na 2 om precies te zijn- over Varst: een zeventienjarige en enigszins mongoloide, aapachtige jongen in een groene wollen trui.

maar die zin werd langer en langer, het werd me opgedrongen min of meer, nu bestaat het hele hoofdstuk uit 2 zinnen waarvan de 2de en laatste zin luidt: NU! In de eerste zin worden fietstochten, feesten, hormonen, de toestand van Kampala (hoofdstad van Uganda), hoe snuif je ether, mediese ingrepen om plotselinge dronkenschap te onderdrukken, een nieuwe vorm van geometriese wiskunde, mijn eerste ontmoeting met Seb Kruder(s) enzovoort...beschreven. Alles eindigt op een toilet waar ik van de plakkerige vloer speed zit te likken, dat ook nog.

Het andere hoofdstuk dat ik erop gooi zal waarschijnlijk 00: Name ist gleich Adresse zijn waarin de held van het verhaal, Seb Kruder(s), wakker wordt gebeld door de postbode op dag 8400 van zijn leven, de dag voor zijn 23ste verjaardag. Affijn ik zie het allemaal wel, nog aardig wat werk aan de winkel.

Groet van uw vriend
vdW


----- Original Message -----
From: "voordeWind" <vdW@voordeWind.com>
To: "l" <l@brasi.demon.nl>
Sent: Wednesday, August 28, 2002 3:30 AM
Subject: Re: nieuws

> Is er nog iets nieuws opkomst op >internet van u?

Wel wis en waarachtig! Afgezien van het (uit verveling) hier en daar uitbroeden van plannen met derden -wat meestal een excuus voor veel drinken en eetschransen is, tot het bankroet erop volgt- komt er binnenkort een update plus omkat van voordeWind.com. Wanneer en hoe laat kan ik u nog niet precies vertellen helaas. Uitsluitend nog verhalen, allemaal zonder humor. Zoiets als zidouta of alt maar dan zonder de lach. Reaktieding sloop ik er ook uit. Eerste verhaal zal de prachtige titel torsen: Epstein-Barr (Good luck!). Een nagelaten verhaal dat ik niet eens zelf geschreven heb maar mijn te vroeg overleden verre vriend Sebastiaan Kruder(s). Ik schrijf het voorwoord....dit alles als ik toestemming krijg van de erven Kruder(s) en zijn dood officieel bevestigd is door de Russische autoriteiten ter plekke. Een overlijdensakte uit RussiŽ, daar is het lange wachten op. Een overlijdensakte uit Moermansk beter gezegd. De vraag is of zijn lichaam geÔdentificeerd kan worden. Een bizar ongeluk......bijna om te lachen als het niet zo tragies was.
groet
vdW
ps.
Op deze informatie rust een embargo, dat begrijpt u. Ik schreef u laatst > Binnenkort -wat nog wel een tijdje kan duren- [knipÖ].


----- Original Message -----
From: "voordeWind" <vdW@voordeWind.com>
To: "Zidouta" <zidouta@zidouta.com>
Sent: Tuesday, August 27, 2002 2:02 AM
Subject: Re: Lola de Balance

Beste

>Is het iets om uw DaniŽlsverhaal
>eens op schrift te stellen? Renť
>DaniŽls according to voordeWind.

Ik ben druk bezig het weer eens uit de hand te laten lopen, het worden nu 2 verhalen met samenhang. Een voorwoord van mij -wat op zichzelf al een verhaal is- over een nagelaten verhaal van een zekere Sebastiaan Kruder(s) (te vroeg overleden onder bizarre omstandigheden in het prachtdorp Moermansk in RussiŽ) over Amsterdam en Rene DaniŽls. [Knip...] Mijn hele site gaat dan meteen op de schop. Pfffft u bent het 13de mailtje dat ik vanavond beantwoord, mijn grappen en grollentuintje is op het onkruid na helemaal gerooid. Het spijt me. Voor uw plezier zal ik ff wat kwoten uit een andere mail:

>> Zag ik u vrijdagmiddag om
>>16:00 uur de Stadsring in
>>Amersfoort oversteken, of was dat >>uw broer?

>Weet u, ik zal u iets vertellen...al sinds >de middelbare school word ik
>voortdurend door onbekenden van
>allerlei allooi aangesproken met 'bent
>u die en die' of 'hebt u ook een broer >toevallig die in Appingedam bij een
>loodgietersbedrijf werkt?' Het heeft
>intussen zulke epidemiese vormen
>aangenomen dat ik wantrouwend
>ben geworden. Er begint zich een
>sterk vermoeden te ontwikkelen dat
>ik -zonder het te weten- deel
>uitmaak van een geheim militair,
>medies dan wel sociologies projekt.
>Ik ben uitgebroed in een couveuse,
>samen met 25413 andere broertjes
>in een ondergronds laboratorium op
>ťťn van onze prachtige
>Waddeneilanden om vervolgens in
>het jaar 1959 (samen met mijn
>broertjes) in het wild losgelaten te
>worden bij kinderloze ouders. Ik ben >al 3 jaar bezig dit te bewijzen en
>dankzij de LPF komt er binnenkort
>een parlementaire enquette. Pim
>geloofde mij! De LPF wil namelijk
>weten waarom dat project
>onverhoeds is gestaakt door de
>LINXSE STALINISTIESE KERK.
>Hoeveel blanke mannen (allemaal net >als ik) en vrouwen zou dat niet
>opgeleverd hebben na decennia
>broeden en baren? Dan zouden er
>30 jaar geleden niet allerlei
>gastarbeiders uit verre landen
>binnengevlogen zijn. Nou! Dan!

Tot zover, echt grappig is het ook niet. Zullen we binnenkort iets drinken op ons kutleven?

groet
vdW
ps.
Op de Uitmarkt stond ik samen met 23 andere kijklustigen bij het kraampje van de Groene Amsterdammer. Zonder enige reden spreekt de aanwezige directeur achter de tafel (Huib Schreurs) van dat prachtblad mij aan en zegt 'jij ziet er avant-gardisties uit!' Daar lig ik nu wakker van. Wat bedoelde die man in Godsnaam!! Ik liep maar door zonder er echt op te reageren, niets voor mijn doen. Ik was nogal overrompeld. Bij het volgende kraampje met kunstboeken rekende hinke keurig een boekje af toen de verkoper mij ontwaarde en iets zei in de trant van 'u lijkt me geintresseerd in kunst'. Logies natuurlijk want dat kraampje verkocht alleen maar kunstboeken. Zonder verklaring ofzo schraapte hij een stapel kunstboeken bij elkaar en douwde die in mijn handen. Gratis.
Is er iets aan mij?


naschrift: Deze mailtjes zijn authentiek, twijfelt u vooral niet want ik ben lui en verstoken van enig talent voor fantasie. De erven Kruder(s) is enigszins overdreven. Het betreft zijn jongere broer (hun ouders zijn overleden) die nu al maanden wacht op een verklaring van de Russische autoriteiten. De tijd in Rusland maalt als een betonmolen. Ondertussen probeer ik het manuscript -dat in microscopies klein en onleesbaar handschrift met een Mont Blanc MeisterstŁck geschreven is- over te typen. Ik typ met twee vingers. Het is een novelle, sommige schrijvers -en niet de minste- noemen een verhaal van 4 (vier) pagina's al een novelle, een novelle zal het zijn.

w.j. schuiling's handelsonderneming b.v. amsterdam 2002