..intussen wordt er nog gewerkt aan de opzet en opmaak van notes on art - wil je het zien zoals de ontwerper het bedoelt, kijk dan hier.


archives

to-do-list

museum

deroo

In Wetering Galerie in Amsterdam is komende maand een interessante tentoonstelling te zien van fotografe Wijnanda Deroo – tussen 2004 en 2013 maakte zij een serie foto’s in het onttakelde Rijksmuseum, waarvan een selectie in de galerie te zien is. Door de tijd bladerend zie je de verlaten zalen afgebroken en weer opgebouwd worden, en het contrast tussen nog herkenbare elementen en kale betonnen wanden die in elk gebouw hadden kunnen staan. Journalist en radioman van het eerste uur Wim Noordhoek omschrijft het mooi op zijn Avondlog:

“Het werk ligt stil. De werklui zijn weg, allang naar huis. Of voorgoed vertrokken. Met achterlating van wat gereedschappen en lege potten en blikken. Zodat wij als spieders door een raam letterlijke stillevens kunnen zien van een ongekende schoonheid. Zelfs een Rembrandt zou hier misstaan. (…) Met huiver zie ik de glim en glans van het gerestaureerde Rijks tegemoet.”

Misschien heeft hij wel gelijk, en wordt het nooit meer zo mooi als in deze foto’s.