work


work: the latest entryaboutcontact

30 april 2008    

Intussen ben ik nog steeds razend benieuwd naar de (al niet meer zo nieuwe) schilderijen van tekenaar Marcel van Eeden. Op dit moment zijn ze nog niet in Nederland te zien, wel in Berlijn, wat op zich natuurlijk een goed excuus is om die stad - Amsterdam maar dan zonder de arrogantie - weer eens te bezoeken. Het was wel even schrikken, trouwens, dat het Tekenlog er na al die jaren, waaraan geen eind leek te komen, zomaar mee ophield:

"On the 2nd of December, shocked fans of the manic draughtsman Marcel van Eeden, discovered the last entry on his drawing-blog. In big, italic print stood 'The End'. The rumour circulating the art world was that Marcel van Eeden had stopped drawing altogether. For 15 long years he produced a drawing every day and since 2001 his online drawing blog enabled fans to track his daily progress: so, has Marcel van Eeden really said farewell to the artworld? No! This is not an end, but a new beginning!"

Dat belooft wat, dus. Het doek hierboven lijkt alvast een soort René-Daniëls-kwaliteit te hebben, al kan dat komen door het zwarte vlinderstrikje linksonder, en natuurlijk zou het wel een erg groot compliment zijn, dat zelfs Van Eeden niet verdient. Bovendien, er valt pas wat over te zeggen als we de schilderijen in levende lijve gezien hebben - maar de foto's van het aangekondigde nieuwe begin zijn in elk geval veelbelovend. Zodra ik er ben geweest hoort u van me.

*) p.s.: ook hier even op vakantie.

*) nieuw: neem nu een e-mail-abonnementje op mijn feed, zoals dat heet - zodra er hier iets gebeurt bent je dan de eerste die het hoort.

link < previous next >
archives