work


work: the latest entryaboutcontact

17 april 2008  

Johannes van Vugt, Tegenwind, 13 x 18 cm

Gek genoeg vond ik een paar weken geleden tijdens de opening van de tentoonstelling van Johannes van Vugt - een van mijn favoriete Amsterdamse schilders - een schijnbaar saai en traditioneel Hollands landschapje het mooist. Je zou denken dat ik met mijn toch wat geperverteerde geest dit of gewoon deze mooi melancholische plaatjes zou kiezen, maar nee, het was het molentje dat me steeds weer aantrok. Geen idee waarom, en soms moet je dat ook niet willen weten. Een ding is zeker, ik ben dol op kleine doekjes en daar vallen die van Johannes, stuk voor stuk dertien bij achttien centimeter dus eigenlijk maar iets groter dan hierboven, zeker onder.

*) nieuw: neem nu een e-mail-abonnementje op mijn feed, zoals dat heet - zodra er hier iets gebeurt bent u dan de eerste die het hoort.

link < previous next >
archives