work


work: the latest entryaboutcontact

15 april 2008    

Michaël Borremans' tekening op Deus' cd

Vanavond ga ik, hoera want fan en dus trouw bezoeker, naar een optreden van de Belgische band Deus, om ingewikkelde redenen tevens naamgever van deze site. Het concert is onderdeel van een tour ter gelegenheid van het uitkomen van het nieuwe album Vantage Point, waarvan de cover en het binnenwerk van het boekje werden verzorgd door landgenoot Michaël Borremans, schilder en tekenaar, die ik wel bewonder maar over wie ik eigenlijk nog nooit iets schreef. De tekening, met bijbehorende koffievlek, heet Two Circles en maakt deel uit van de serie The Good Ingredients uit 2006, en zowel zanger Tom Barman als Borremans waren vereerd met elkaar te mogen werken. Of ik die tekening nou zo mooi vind weet ik niet - mijn voorkeur gaat geloof ik uit naar de schilderijen die Borremans maakt - maar het is toch mooi dat de kunst en de muziek zo samen komen. Dus, Tom, ik hou me aanbevolen voor het volgende hoesje.

*) nieuw: neem nu een e-mail-abonnementje op mijn feed, zoals dat heet - zodra er hier iets gebeurt bent u dan de eerste die het hoort.

link < previous next >
archives