work


work: the latest entryaboutcontact

10 april 2008      

Zes jaar geleden ging mijn allereerste berichtje, nummer 000001 om precies te zijn, over Kiki Smith. Toen één van mijn favoriete kunstenaars, nu niet meer, en de enige keer dat ik haar nog noem is als ik probeer uit te leggen dat er een soort van, naar mijn mening achterhaalde, kunstacademiekunststroming is van studentes - waaronder ikzelf me ook ooit bevond - die het lichaam als onderwerp heeft. Maar tijdens een bezoek aan Londen een paar jaar geleden zag ik haar werk in een galerie, en daar hingen eigenlijk best mooie dingen bij. Deze wolf bijvoorbeeld, een ets op dun knisperpapier, waarvan je zomaar zou kunnen denken dat hij geborduurd is. En de wolf speelt ook in mijn werk, zij het zijdelings, een rol, dus we hebben heus nog wel wat gemeen, Kiki en ik.

*) nieuw: neem nu, zie rechts, een e-mail-abonnementje op mijn feed, zoals dat heet - zodra er hier dan iets gebeurt bent u de eerste die het hoort.

link next >
archives